Hozzávalók

1 csipet só
1 fej fokhagyma
10 dkg sonka
10 dkg füstölt szalonna
1 csipet egész fekete bors
1 fej hagyma
1 csipet majoranna
1 csipet őrölt kömény
2 evőkanál pirospaprika
60 dkg savanyú káposzta
1 szál kolbász

Leírás

A füstölt szalonnát kockára vágjuk, zsírját fazékban kiolvasztjuk. A cserkészkolbászt felkarikázzuk, a felszeletelt sonka-szalámit csíkokra metéljük. Mindkettőt a szalonnához adjuk és néhány percig, együtt pirítjuk. A szalonnapörcöt, a sült kolbászt és a pirított felvágottat szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon, üvegesre pároljuk a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát és az összezúzott, vagy présen átnyomott fokhagymát. Meghintjük őrölt köménymaggal és pirospaprikával, majd hozzáadjuk az ízlés szerint kimosott, savanyú káposztát. Felöntjük 2 l vízzel, beledobjuk a babérlevelet és a szemes borsot, majd fedő alatt megfőzzük.