Hozzávalók

1 evőkanál finomliszt
1 dl tejföl
15 dkg burgonya
2 darab zsemle
1 dl étolaj
20 dkg sárgarépa
2 darab tojás sárgája
1 evőkanál rizs
1 csokor petrezselyemzöld
1 l húsleves (marha)
10 dkg zeller
15 dkg fehérrépa
10 dkg karalábé

Leírás

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, kisebb kockákra vagy karikára vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, meg a finomra aprított petrezselyemzöldjét, majd sóval, őrölt borssal ízesítjük. Felöntjük a húslevessel, azután az egészet puhára főzzük. A levest a tejfölben elkevert liszttel és tojássárgájával sűrítjük, pirított zsemlekocka betéttel tálaljuk. Nagyon finom leves és aránylag kalóriaszegény.