Hozzávalók

1 csipet só
1 dl étolaj
1 csipet egész fekete bors
1 darab csirkemellfilé
4 darab leveskocka
1 tk tárkony
1 csomag vegyes zöldség
2 fej gomba
1 marék zöldborsó
2 darab karalábé

Leírás

A csirkemellfilét megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. Egy mély fazékban felhevítjük a zsírt/olajat, rátesszük a húskockákat és fehéredésig pirítjuk. Megtisztítjuk a zöldségeket és felkockázzuk, felkarikázzuk őket. (A fehérrépát én csak félbevágom, a zellert pedig egészben hagyom, mivel tálalás előtt kihalászom őket a levesből.) A következőket: hagyma, zeller, karalábé, répa, fehér répa, gomba, a húshoz adjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk az 1 teáskanál tárkonyt és a 4 erőleves kockát, majd forrás után, fedő alatt, takarék lángon, mindent puhára főzünk. Legvégül (amikor már majdnem puha a többi zöldség), a leveshez adjuk a zöldborsót és azt is puhára főzzük.