Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 dl tejszín
15 dkg hagyma
1 kg sütőtök
1 csipet szerecsendió
5 dl zöldségleves
1 csipet római kömény

Leírás

Ha nem maradék sült sütőtököt alkalmazunk, süssük puhára a sütőtök szeleteket (érdemes héj nélkül sütni és vigyázzunk arra, hogy ne legyen kormos). Vágjuk fel a sütőtök szeleteket. apró kockákra. Az olajban dinszteljük meg a hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a szerecsendió és római kömény porokat, sózzuk, borsozzuk. ízlés szerint, majd 1 perc múlva. adjuk hozzá a sült sütőtök darabokat. Öntsük fel a zöldséglevessel, forraljuk fel, majd fedő alatt, alacsony hőmérsékleten rotyogtassuk. 20 percig! Vegyük le a tűzhelyről és turmixoljuk össze. egy robotgéppel. Tálaljuk 1-2 kanál tejszínnel, tejföllel, vagy krémes joghurttal.