Hozzávalók

1 csipet só
2 kanál liszt
1 csipet egész fekete bors
2 dl tejszín
1 fej hagyma (+ 10 dkg)
1 darab cukkini
1 tk tárkony
1 csipet ételízesítő
1 darab petrezselyemgyökér
1 marék olivabogyó
2 darab répa
50 dkg pontyfilé

Leírás

A hagymát finomra vágjuk, a többi zöldséget pedig batonokra. A vajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket és félig megpároljuk a fűszerekkel együtt. Ezután felöntjük forró vízzel és felforraljuk. Lassan főzzük, közben a pontyfilét csíkokra vágjuk és a levesbe rakjuk. Kb. 6-8 percig főzzük még. Ez idő alatt, a lisztet csomómentesre keverjük vízzel és hozzáadjuk a tejszínt is, majd a levest ezzel sűrítjük. Befejezésként, tárkonyt szórunk a levesbe és citromlével tesszük pikánssá.