Hozzávalók

1 tk só
1 fej fokhagyma
1 marék egész fekete bors
1 kg sárgarépa
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
10 dkg zeller
0,3 kg fehérrépa
1 kanál ételízesítő
1 darab gyömbér
0,2 kg karalábé
1 kg csont

Leírás

Forrázás után, hideg vízzel tesszük fel a csontot. Ha felfőtt, habját leszedjük szűrőkanállal, megsózzuk. Bezöldségeljük a megtisztított és cikkekre vágott, vegyes zöldséggel, hagymával, fokhagymával, karalábéval, kelkáposztával és paradicsommal. Egész borsot és kis darabka gyömbért teszünk bele, majd amikor mindezzel ismét felfőtt, szép lassú forralás mellett, 3 óra hosszáig főzzük. Leszűrjük, és a húsleveshez hasonlóan, betétekkel tálaljuk.