Hozzávalók

2 evőkanál liszt
2 dl víz
2 darab burgonya
6 dkg vaj
1 dl tejszín
1,5 l húsleves
30 dkg zellergumó

Leírás

Leves elkészítése: A megtisztított zellert és burgonyát felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk és a zöldségeket rászórva elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk, majd többször megkavarva fedő alatt 15-20 percig sütjük, amíg a zeller és a burgonya meg nem puhul. Ekkor a zöldségekre szórjuk a lisztet, megkavarjuk és felöntjük a leves kétharmadával. További 10-15 percig főzzük. Ezt követően botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a maradék húslevest, a tejszínt. Ha túl sűrű adhatunk hozzá vizet és ha szükséges ízesíthetjük. Svábgombóchoz: 5 zsemle 3 tojás petrezselyem só kevés zsemlemorzsa A sváb gombóc elkészítése: a zsemléket vízbe beáztatjuk, kinyomkodjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, először gombócokat formálunk, majd egy kicsit meglapítjuk azokat, zsemlemorzsába hempergetjük és olajon kisütjük.