Étvágygerjesztő és isteni lesz a baconös-sajtos hústekercs, ha muffinsütőben sütöd.
Eddig csak édességet készítettél muffinsütőben? Ha kéznél van, a hétvégi főfogáshoz is előveheted. A vékony hússzeletek gyorsan átsülnek benne, mindegy, hogy sertésből, csirkéből vagy pulykából készíted a tekercseket. A húsmuffinok belsejébe bármit rejthetsz, kívül a bacon ropogóra sül, a sajt pedig nyúlós lesz. Kínálhatod tócsnival, krumplipürével is. 

Hozzávalók 12 darabhoz:

15 dkg sajt
12 szelet bacon
10 dkg vaj
3 db csirkemell
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
bors

Elkészítés:

A húst öblítsd le, törölgesd le róla a nedvességet, és vágd hosszában 12 vékony szeletre. A puha vajat keverd össze sóval, borssal, bazsalikommal és zúzott fokhagymával. Mindegyik szeletet kend meg a fűszeres keverékkel. Rakj rá egy szelet sajtot, és tekerd fel, majd borítsd be baconnel.

Rakd kevés zsiradékkal kikent muffinformába. A tekercsek tetejére még szórhatsz sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha sertésből készíted, kicsit tovább tart, míg átsül.