Tegnap egy szupermarketben féláron adták a szottyadt banánokat, így elhoztam 1,5 kg-t, hogy ne szomorkodjanak a pulton. 
Ennyi banánturmixot viszont nem lehet meginni, így úgy döntöttem, készítek egy egyszerű banánkenyeret. Egyébként nagyon szeretem ezt a süteményt, már több változatban is készítettem (kakaós, mogyoróvajas, magos), de eddig ez vált be a legjobban.

Hozzávalók / 4 adag

22 dkg finomliszt
2 db tojás
10 dkg cukor
2 ek méz
10 dkg vaj (olvasztott)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
2 teáskanál sütőpor
1 csipet szerecsendió
1 csipet só
3 közepes db banán (érett)
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A csokoládét kivéve mindent egy nagy keverőtálba dobunk, és robotgép segítségével simára keverünk, míg egy folyósabb tésztát nem kapunk. Ha túl lédús a banán, pici lisztet még adhatunk hozzá. (Fognak maradni banándarabkák, ezek a sütés alatt szépen egységesednek majd.)

A csokoládét kis darabokra törjük, és hozzákeverjük a tésztához.

Kivajazzuk, kilisztezzük az őzgerincet, majd beleöntjük a tésztát.

180 C-on, kb. 45 perc alatt készre sütjük a banánkenyeret. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e.