Ízletes, szaftos variáció a máj elkészítésére.

Hozzávalók / 4 adag

50 dkg sertésmáj
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (nagyobb)
25 dkg bacon (szeletelve)
60 dkg burgonya
5 közepes db paradicsom (vagy 25 dkg konzerv paradicsom)
1 ek sertészsír
1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék (vagy ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint

Elkészítés

A sertésmájból kb. 1 cm vastagságú szeleteket vágunk. Belecsavarjuk a vékonyan felszeletelt baconbe (kb. 20 dkg). Egy tálra rakjuk. A paradicsomokat forró vízbe áztatjuk, és lehéjazzuk. A burgonyát tisztítás után fél cm-es karikákra vágjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.

Egy serpenyőben 5 dkg bacont felkockázunk, és egy evőkanálnyi zsíron elkezdjük sütni. Hozzákeverjük a finomra aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Üvegesre pirítjuk. Ezután belekeverjük a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot (vagy a konzerv paradicsomot). Rászórjuk a fűszerkeveréket, petrezselymet, és sózzuk.

Egy méretes tepsi (nálam ez 20x30 cm) alját kirakjuk burgonyakarikákkal, amit gyengén megsózunk. Erre tesszük a paradicsomos ragut. A ragu tetejére helyezzük a baconbe csavart májdarabokat. A tepsit lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőbe tesszük.

Kb. 20 perc után levesszük a fóliát, és úgy sütjük tovább a tekercseket. Amikor kész, langyosra hűtjük, és kínáljuk.