Könnyed, mégis laktató étel "álgabonából". Semleges íze miatt bátran lehet fűszerezni. Jól áll neki a koriander és chili paprika is. Az eredeti receptben a quinoát a zöldségekkel egy időben rakják a levesbe. Az első főzésnél nekem így a magok szétfőttek, a zöldségek viszont roppanósak maradtak. Azóta hagyom egy negyed órát főni a zöldségeket, és csak aztán öntöm hozzá a magokat.
Hozzávalók / 4 adag
1 ek kókuszzsír
10 dkg quinoa
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 közepes db karalábé
1 csokor petrezselyem
1 ek curry por
160 ml kókuszkrém
só ízlés szerint
0.5 citromból nyert citromlé
15 dl víz
Elkészítés
Alaposan átmossuk a quinoát, és szűrőben lecsepegtetjük.
Kókuszolajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát.
Rádobjuk a nagyjából egyforma darabokra felaprított karalábét, sárgarépát és fehérrépát, és kicsit együtt pirítjuk.
Rászórjuk a curryport, majd felöntjük kb. másfél liter vízzel. Sózzuk. Belekeverjük az összevágott petrezselyemleveleket. 15-20 percig főzzük.
Hozzáadjuk a quinoát, és nagyjából még 15 percig főzzük. A magok "kinyílnak", mikor kellően megfő. Kókuszkrémmel ízesítjük, pár percig főzzük még. Ha kész, belecsavarjuk fél citrom levét.
0 Megjegyzések