Hozzávalók / 4 adag

4 kg paprika
2 kg paradicsom
1 ek só
1 teáskanál szalicil (csapott)

Elkészítés

Előkészítünk kb. 15-20 db 300 ml körüli befőttes üveget, melyeket kimosunk, és szárazra törlünk. Fontos, hogy jól zárjon a tető!

A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját, majd nagyobb darabokra vágjuk. A paprikákat felszeleteljük.

Egy nagyobb edénybe odatesszük a paradicsomot főni. Amikor levet enged, beletesszük a felszeletelt paprikákat és a sót, majd kb. 10 percig főzzük. 10 perc elteltével keverünk bele 1 csapott tk szalicilt.

Végül üvegekbe adagoljuk, és a tetőkkel szorosan lezárjuk azokat.

Szárazdunsztba helyezzük, amíg ki nem hűlnek. Ez általában 1-2 nap.