Hozzávalók / 4 adag

4 kg sárgabarack
1.4 l víz
1 kg cukor
1 csomag befőtt tartósító
1 db fahéjrúd (üvegenként)
3 db szegfűszeg (üvegenként)

Elkészítés

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, elfelezzük.

A vizet a cukorral és a befőtt tartósítóval felforraljuk.

Közben az üvegeket tisztára mossuk, és kiforrázzuk.

Ha felforr a lé, kis adagokban beletesszük a gyümölcsöt.

Megforgatjuk benne, és ha gyöngyözni kezd, már szedjük is ki az üvegekbe.

Ha elfogyott a gyümölcs, a levet újra felforraljuk.

Minden üvegbe teszünk egy darab fahéjat, és 2-3 szegfűszeget.

A forró levet rámerjük, celofánt teszünk a fedő alá és azonnal bezárjuk az üvegeket.

3 napra száraz dunsztba tesszük.