Hozzávalók / 4 adag
4 kg sárgabarack
1.4 l víz
1 kg cukor
1 csomag befőtt tartósító
1 db fahéjrúd (üvegenként)
3 db szegfűszeg (üvegenként)
Elkészítés
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, elfelezzük.
A vizet a cukorral és a befőtt tartósítóval felforraljuk.
Közben az üvegeket tisztára mossuk, és kiforrázzuk.
Ha felforr a lé, kis adagokban beletesszük a gyümölcsöt.
Megforgatjuk benne, és ha gyöngyözni kezd, már szedjük is ki az üvegekbe.
Ha elfogyott a gyümölcs, a levet újra felforraljuk.
Minden üvegbe teszünk egy darab fahéjat, és 2-3 szegfűszeget.
A forró levet rámerjük, celofánt teszünk a fedő alá és azonnal bezárjuk az üvegeket.
3 napra száraz dunsztba tesszük.
0 Megjegyzések