Hozzávalók

👉 75dkg lila káposzta
👉 só
👉 1ek vaj
👉 2fej vöröshagyma
👉 bors
👉 1db babérlevél
👉 3db borókabogyó
👉 5dl húslevesalaplé
👉 20dkg alma
👉 10dkg majonéz
👉 10dkg natúr joghurt

Elkészítés

A megtisztított káposztát finomra vágjuk, és alaposan megsózzuk.

Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, és 5 percig pirítjuk. Azután megborsozzuk, belekeverjük a babérlevelet a borókabogyókkal együtt, felöntjük az alaplével, és közepes lángon, lefedve 20 percig főzzük.

Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felaprított almát, és tovább főzzük addig, amíg az összes folyadék el nem párolog. Végül lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk belőle a borókabogyókat és a babérlevelet.

Habosra keverjük a majonézt a joghurttal, és összeforgatjuk a káposztával. Ha szükséges, ismét megsózzuk, megborsozzuk a salátát.