Ez a ropogós répasaláta új, tavaszi zöldségből a legfinomabb. A citrom és a koriander teszi igazán frissítővé.


Hamarosan megjelenik a boltokban az új répa, így eljön a citromos répasaláta szezonja is. Az elkészítése pofonegyszerű: reszeld le a zöldséget, forgasd össze a fűszeres öntettel, és már tálalhatod is előételnek vagy köretként.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg sárgarépa
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál római kömény
👉 1 citrom leve
👉 1 csokor koriander
👉 só

Elkészítés:

A répákat pucold meg, mosd át, és zöldségspirálozó segítségével csíkozd fel. Ha ilyened nincs, egyszerűen reszeld le őket. Az olívaolajat és a citromlevet egy tálban keverd el, ízesítsd római köménnyel és sóval. A szószt öntsd a reszelt répára, forgasd alaposan össze, és szórd meg az egészet aprított korianderrel. Tálalásig lefedve tartsd a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek, de azonnal is fogyasztható.