Air fryerben igazán finom csípős csirkeszárnyakat készíthetsz.

Az air fryer kiválthatja a tepsit és a bő olajban történő sütést is. A csípős csirkeszárnyakat chiliszósszal készítve pillanatok alatt összedobhatod, a forró levegős sütőben pedig hamarabb elkészül, mint bármilyen más módon. A végeredmény szaftos, pikáns és ropogós lesz. A megadott mennyiség az, amennyi a készülékbe egyszerre belefér, ha többen vagytok, több körben végezd a sütést.

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg csirkeszárny
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl chiliszósz
  • bors

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat vágd ketté. Szórd meg őket bőven sóval és borssal, forgasd össze olívaolajjal, és pihentesd egy órát. Ezután egyengesd el őket az air fryer kosarában, és told a 200 fokra előmelegített készülékbe. Fontos, hogy úgy helyezd el őket, hogy ne fedjék egymást. 20 perc alatt, félidőben megfordítva süsd őket ropogósra.

A vajat közben egy nagy tálban olvaszd fel, és keverd össze a chiliszósszal. A kisült csirkeszárnyakat forgasd meg a szószban, és azonnal tálald. Így a bőre nem szívja magába a szószt, és ropogós marad.