Mustáros szósszal leöntve isteni lesz a sertésszelet.

Készítsd el a sertésszeletet omlósra sütve, mustáros, tejfölös szószban! Nagyon jól megy hozzá a gomba: ehhez használhatsz egyszerűen beszerezhető csiperkét, de ha kapsz erdei gombát, még finomabb lesz. Köretnek házi krumplikrokettet tálalj mellé.

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg gomba
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 5 dkg vaj
  • 4.5 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 evőkanál mustár
  • 1 hagyma
  • 0.5 evőkanál magos mustár
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, és pihentesd szobahőmérsékleten egy órát. Erre nem csak azért van szükség, hogy az ízek lejussanak a belsejébe, hanem azért is, mert ha hűtőhidegen kerül a serpenyőbe a hús, összeugrik sütés közben.

Közben a hagymát és a gombát szeleteld fel.

A pihentetés után egy nagy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként három perc alatt süss a karajszeletekre kérget. Szedd ki őket. A visszamaradt olajra tedd rá a vajat, olvaszd fel, majd párold rajta üvegesre a hagymát. A puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymát és a gombát, szórd meg sóval és borssal, fedd le. Nagyjából öt perc múlva, amikor már elkezdett levet ereszteni, tedd vissza a serpenyőbe a húst. Fedd le, és fél óra alatt főzd puhára. Közben néha ellenőrizd, kell-e alá víz, de a gomba általában elég levet ereszt.  A tejfölt közben keverd el a kétféle mustárral. Amikor a hús megpuhult, vedd ki egy tányérra. A mustáros tejfölt öntsd a gombára, keverd el, majd tedd vissza bele húst, és forrald össze.