A milánói rántott csirke titka a fűszeres panír, amely egy ritkább hozzávalónak köszönhetően olyan ropogós.
A milánói rántott csirke
kívül ropogós, belül szaftos, ráadásul fél órán belül az asztalra
kerül. A panírhoz liszt helyett kukoricakeményítőt használj, a
zsemlemorzsát pedig dobd fel zöldfűszerekkel. Ha könnyebb vacsorára
vágysz, salátával tálald, ha inkább valami laktatóbbat szeretnél,
készíts mellé paradicsomos tésztát!
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg kukoricakeményítő
- 1.5 dl olívaolaj
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét vágd tenyérnyi szeletekre, és szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal.
Készítsd elő a hozzávalókat a panírhoz. Az egyik tálba öntsd a keményítőt, a másikban verd fel a tojást, és lazítsd tejjel, a harmadikba pedig öntsd a pirospaprikával és a zöldfűszerekkel elkevert zsemlemorzsát. A hússzeleteket mártsd meg először a keményítőben, utána a tojásban, végül a fűszeres zsemlemorzsában.
Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben. Amikor már forró, oldalanként 4-5 perc alatt süsd benne a húsokat pirosra és ropogósra. Frissen tálald.
0 Megjegyzések