A milánói rántott csirke titka a fűszeres panír, amely egy ritkább hozzávalónak köszönhetően olyan ropogós.

A milánói rántott csirke kívül ropogós, belül szaftos, ráadásul fél órán belül az asztalra kerül. A panírhoz liszt helyett kukoricakeményítőt használj, a zsemlemorzsát pedig dobd fel zöldfűszerekkel. Ha könnyebb vacsorára vágysz, salátával tálald, ha inkább valami laktatóbbat szeretnél, készíts mellé paradicsomos tésztát!

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg kukoricakeményítő
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • bors

Elkészítés:

A csirkét vágd tenyérnyi szeletekre, és szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal.

Készítsd elő a hozzávalókat a panírhoz. Az egyik tálba öntsd a keményítőt, a másikban verd fel a tojást, és lazítsd tejjel, a harmadikba pedig öntsd a pirospaprikával és a zöldfűszerekkel elkevert zsemlemorzsát. A hússzeleteket mártsd meg először a keményítőben, utána a tojásban, végül a fűszeres zsemlemorzsában.

Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben. Amikor már forró, oldalanként 4-5 perc alatt süsd benne a húsokat pirosra és ropogósra. Frissen tálald.