A savanyú káposzta a csirkével együtt sütve is fantasztikus lesz.
Sokak kedvenc körete a párolt savanyú káposzta: készítsd most el csirkecombbal együtt sütve!
A hús és a káposzta együtt sütve átveszik egymás ízeit, és még
finomabbak lesznek, mint ha külön edényben készülnének. Az így készült
finom fogáshoz már nem lesz szükség külön köretre, de ha szeretnéd,
párolt rizst még kínálhatsz mellé.
Hozzávalók 4 személyre
A csirkéhez:
- 4 csirke-alsócomb
- 1 csirke-felsőcomb
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- só
- bors
A párolt káposztához:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál köménymag
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Ha egész csirkecombokat használsz, vágd őket a forgóknál ketté. A húst szórd meg sóval. Az olajat keverd el a füstölt paprikával, a fokhagymaporral és egy kevés borssal. Fektesd ebbe a pácba a combokat, és pihentesd egy-két órát a hűtőben.
Közben készítsd elő a káposztát. Egy lábosban, kevés olajon párold üvegesre a felaprított hagymát. Húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikát, majd add hozzá a lecsepegtetett savanyú káposztát. Forgasd össze, tedd vissza a tűzre, és szórd meg sóval, borssal, köménymaggal. Negyedóra alatt párold meg.
Egy tepsibe kanalazd át a megpárolt káposztát, és tedd a tetejére a csirkét. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. 50 perc elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és 10 perc alatt pirítsd meg.
0 Megjegyzések