A mézes-citromos csirkecomb egyszerre fűszeres, édes és frissítő.

Ez a mézes-citromos sült csirkecomb a gazdag fűszerezésnek köszönhetően a marokkói bazárok hangulatát varázsolja a konyhádba. A kurkuma és a gyömbér remekül harmonizál az egyszerre édes és savanyú szafttal. Köretnek a kuszkusz a legjobb választás hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 citrom
  • 2 bő evőkanál méz
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 0.5 csokor koriander
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

Az egyik citrom levét facsard egy tálba. Add hozzá a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a mézet, a bort, a kurkumát, a gyömbért, a sót és a borsot. fektesd bele a csirkecombokat, és hagyd benne pihenni egy órát. A húst előtte a forgóknál kettévághatod, így gyorsabban meg fognak sülni.

Közben a másik citromot főzd elő. Tedd egy serpenyőbe, önts alá vizet, és fedd le egy akkora fedővel, amekkora a citromot eltakarja, de kisebb, mint a serpenyő. Miután a víz felforrt, vedd alatta a lángot kicsire, és gyöngyöztesd fél órát. Ennyi idő alatt teljesen megpuhul. Vedd ki a serpenyőből, várd meg, hogy kihűljön annyira, hogy kézbe tudd venni, majd vágd egycentis darabokra. A magjait szedd ki.

A bepácolt csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Tedd mellé a feldarabolt citromot, öntsd le a páclével. Alufóliával lefedve told 180 fokos sütőbe 1-1,5 órára, attól függően, hogy milyen nagyok a combok.

Tálalás előtt szórd meg apróra vágott korianderrel.