A gombás szafttal leöntött serpenyős karaj villámgyorsan elkészülő, laktató vacsora.
Ki ne szeretné azokat a fogásokat, amelyek
teljes értékűek, kiadósak, mégis viszonylag rövid idő alatt, minimális
munkával elkészülnek? Ez a serpenyőben sült, gombás szafttal leöntött karaj pont ilyen. Előkészületet alig igényel, és bő fél óra alatt az asztalon is lesz, így a sietős esték megmentője lehet.
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
- 90 dkg csontos sertéskaraj (szeletelve)
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
A szószhoz:
- 20 dkg gomba
- 5 dl alaplé
- 3 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt (ami a húsok forgatásából visszamaradt)
- 1 kis hagyma
- 1 evőkanál Worcestershire-szósz
- só
- bors
Elkészítés:
A hússzeleteket dörzsöld be sóval és borssal. A lisztet keverd el a pirospaprikával, és forgasd meg benne a hússzeleteket. A visszamaradt lisztet tedd félre, mert a szószhoz még fel fogod használni.
Egy serpenyőben hevíts olajat. Oldalanként négy perc alatt közepes lángon pirítsd meg benne a hússzeleteket, majd tedd őket félre.
Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat, és párold rajta üvegesre a felaprított hagymát. Amikor már puha, keverd hozzá a felaprított fokhagymát, a sót és a borsot. A gombát szeleteld fel, és keverd a hagymához. Kevergetve süsd, amíg a gomba megpuhul és levet ereszt. Ekkor forgasd össze a fűszeres liszttel és a Worcestershire-szósszal, majd adagold bele az alaplevet. Keverd simára, tedd vissza bele a hússzeleteket, és lefedve főzd öt percig.
0 Megjegyzések