Nagyon jó ízt adnak a karajnak a vele sült almaszeletek.
A gyümölccsel készült húsételeket azok szokták főleg szeretni, akik odáig vannak az édes és sós ízek találkozásáért. Ez a serpenyős karaj vele sült almaszeletekkel
hétköznapra vagy hétvégére is tökéletes ebéd vagy vacsora. Próbáld ki
többféle fűszerrel: akár egy csipet fahéj is csodát tesz vele.
Hozzávalók
- 4 szelet sertéskaraj
- 2 alma
- 2 dl alaplé
- 1 kis hagyma
- 1 teáskanál liszt
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 csipet szerecsendió
- 0.5 kávéskanál fahéj
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, szórd meg sóval és borssal, kend meg olajjal, és tedd félre egy-két órára. Közben az almát és a hagymát vágd cikkekre.
A pihentetési idő leteltével egy serpenyőbe önts még egy kevés olajat, és oldalanként négy perc alatt pirítsd meg a karajszeleteket. Szedd ki és tedd félre őket. A visszamaradt olajon párold üvegesre a hagymát, majd dobd rá az almaszeleteket. Szórd meg rozmaringgal, fahéjjal és szerecsendióval, és 5-7 perc alatt párold puhára. Ekkor hintsd meg a liszttel, öntsd fel alaplével, és tedd vissza bele a karajszeleteket. Fedd le, és főzd nagyjából tíz percig, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha nagyon besűrűsödne, egy kis vízzel vagy alaplével hígíthatod.
0 Megjegyzések