Nagyon jó ízt adnak a karajnak a vele sült almaszeletek.

A gyümölccsel készült húsételeket azok szokták főleg szeretni, akik odáig vannak az édes és sós ízek találkozásáért. Ez a serpenyős karaj vele sült almaszeletekkel hétköznapra vagy hétvégére is tökéletes ebéd vagy vacsora. Próbáld ki többféle fűszerrel: akár egy csipet fahéj is csodát tesz vele.

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 alma
  • 2 dl alaplé
  • 1 kis hagyma
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 csipet szerecsendió
  • 0.5 kávéskanál fahéj
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, szórd meg sóval és borssal, kend meg olajjal, és tedd félre egy-két órára. Közben az almát és a hagymát vágd cikkekre.

A pihentetési idő leteltével egy serpenyőbe önts még egy kevés olajat, és oldalanként négy perc alatt pirítsd meg a karajszeleteket. Szedd ki és tedd félre őket. A visszamaradt olajon párold üvegesre a hagymát, majd dobd rá az almaszeleteket. Szórd meg rozmaringgal, fahéjjal és szerecsendióval, és 5-7 perc alatt párold puhára. Ekkor hintsd meg a liszttel, öntsd fel alaplével, és tedd vissza bele a karajszeleteket. Fedd le, és főzd nagyjából tíz percig, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha nagyon besűrűsödne, egy kis vízzel vagy alaplével hígíthatod.