Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott karaj
30 dkg trappista sajt
30 dkg füstölt sajt
2-3 dl tejszín
őrölt bors
Vénusz olaj
liszt és tojás a panírozáshoz

Elkészítés:
A karajt kiklopfolom, sózom, borsozom, a kétfajta sajtot lereszelem, összekeverem. A hússzeleteket elkezdem a megszokott lisztbe, tojásba panírozni, de nem zsemlemorzsába, hanem a kevert reszelt sajtba forgatom. 

Egy tepsibe kevés olajat öntök, és arra helyezem egymás mellé a sajtba panírozott hússzeleteket. Amikor az összes hús a tepsiben van, ráöntöm a tejszínt, rászórom a megmaradt reszelt sajtot, a tepsit alufóliával lezárom. Beteszem a 160 fokosra előmelegített sütőbe sülni. 

Az illatáról érezni lehet, mikor sült át, akkor az alufóliát leveszem róla, és visszateszem, hogy szép barnára süljön rajta a sajt. 

Szezonjában petrezselymes újburgonyával, máskor szalmakrumplival vagy párolt rizzsel tálalom. Tetszés szerint friss saláta is illik hozzá.

Megjegyzés:
Bármilyen más, a készítőnek szimpatikus rántani való húsból (csirke, pulyka, sertéstarja, borjú) elkészíthető. Jó étvágyat hozzá, Nani.