- egy szép szelet pofás füstölt szalonna (lehet kolozsvári is)
- vöröshagyma
- tejföl
- pirospaprika, só, bors ízlés szerint
- személyenként két kemény tojás
Elkészítés:
Elöljáróban megjegyezném (az egóm nem bír magával, ÉN, ÉN, ÉN...): nagy kedvenc. Szóval tűzálló tálat vagy teflon bevonatú serpenyőt rámolsz elő a szekrényből, felolvasztod a füstöl szalonnát, majd abban a finomra vágott hagymát megpirítod. Megszórod paprikával, borssal, sóval, és tejfölt kanalazol rá. Jól összekevered, vigyázva, hogy a tünci szakácskomplédra ne kerüljön rá az előzetes étlap, egyszer felforralod, majd beleteszed a karikára vágott tojásokat, és még egyszer megvárrod amíg felforr a finom illatokat ontó szaft.
Tanácsok:
Könnyen elkészíthető, és nagyon laktató! Virslivel lehet gazdagítani, aki szereti a fűszereset, kolbászkát is karikázhat mellé.
Köretként a burgonyapürét használhatod, de rizzsel is gusztusos tud ám lenni!
0 Megjegyzések