Hozzávalók:

1 nagy fej brokkoli
3 közepes burgonya
2 leveskocka (zöldséges és tyúkhús)
2 ek. főzőtejszín
1 ek. pesto
1 csipet chilipehely
2 zsemle
30 g parmezán sajt

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük. A brokkolit rózsáira szedjük és a krumplihoz adjuk. Annyi víz legyen rajta, hogy elfedje. A kétféle húsleves kockát, és a chilit is hozzáadjuk, majd kb. 10 percig főzzük.

Ha megfőtt, lemerünk a levéből kb. 2-3 csésze vizet, hogy a leves sűrűbb legyen majd. A leveshez hozzáadjuk a tejszínt és a pestot. Az egészet botmixerrel, vagy turmigéppel összedolgozzuk.

A zsemlét felkockázzuk és tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk egy kicsit olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megpirítjuk.

A krémlevest pirított zsemlekockával és reszelt parmezánnal tálaljuk.