Hozzávalók:

1 kg paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál barnacukor
2 szál kakukkfű (friss, vagy szárított)
600 ml zöldséges alaplé
1 teáskanál só
1 nagy csipet tört fekete bors

Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, a paradicsomokat félbevágjuk.

A paradicsomokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk a barnacukorral, a sóval és a borssal, majd rátesszük a vöröshagymát és a fokhagymát. Rátépkedjük a kakukkfüvet és meglocsoljuk olívaolajjal.

Sütőbe tesszük és 230 fokon kb. 30 percig sütjük.

A megsült paradicsomokat egy lábasba tesszük, felöntjük az alaplével és kb. 10 percig főzzük. Ezután botmixerrel leturmixoljuk. Átpaszírozzuk egy drótszűrőn.

Az elkészült paradicsomlevest megszórhatjuk friss kakukkfűvel és meglocsolhatjuk egy kis olívaolajjal.