Hozzávalók:

1 karfiol
15 dkg füstölt sajt
1 dl tejszín
3 dkg vaj
1 leveskocka
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
őrölt bors

Elkészítése:

A karfiolt szedjük rózsáira.

A felaprított vöröshagymát pirítsuk meg vajon, majd tegyük hozzá a reszelt fokhagymát. Ezután jön hozzá a karfiol és egy-két percig pirítsuk. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket és tegyük bele a húsleveskockát is. A karfiolt kb. 10-15 perc alatt főzzük puhára.

Ha kész, turmixoljuk össze, majd tegyük vissza a tűzre és öntsük bele a tejszínt. Fűszerezzük sóval, borssal és adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot. Addig melegítsük, amíg a sajt el nem olvad.

A tetejére piríthatunk bacont, vagy kenyérkockát.