Hozzávalók:
4 szelet hús (tarja, karaj, csirkemell…)
kevés olaj
1 nagy fej vöröshagyma
25 dkg gomba
15 dkg sonka
15 dkg sajt
só, bors
Elkészítése:
Az óvári szelet húst megmossuk, leszárítjuk, ha kell, klopfolóval kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Ha vastagabb húsból készítjük, mint pl. a tarja, elősütés után tegyük a sütőbe további 30-40 percre fóliázott tepsiben teljesen puhára párolni! A vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a gombát, és kevergetve zsírjára sütjük (míg a keletkező folyadék el nem párolog alóla). A sonkát felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A kisütött hússzeleteken igazságosan elosztjuk a hagymát gombát, a sonkacsíkokat, beborítjuk sajttal, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt kissé meg nem pirul a tetején. Tetszőleges körettel tálaljuk.
0 Megjegyzések