Hozzávalók:

8 közepes burgonya
1 póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg kemény sajt
2 evőkanál olaj
30 dkg vegyes darált hús
1 kis konzerv sűrített paradicsom
1 mokkáskanál szárított bazsalikom
1 evőkanál margarin
3 dl húsleves kockából

Elkészítése:

A csőben sütött burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, fél cm-es szeletekre vágjuk, és hideg vízbe tesszük. A póréhagymát megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és fokhagymaprésen áttörjük. A sajtot lereszeljük.

Az olajat felforrósítjuk, és morzsásra pirítjuk benne a darált húst. Sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük, és belekeverjük a fokhagymát. Fél deci vízzel elkeverjük a sűrített paradicsomot, és a húshoz adjuk. A sütőt 250 fokra előmelegítjük. Margarinnal kikenünk egy tűzálló tálat, beleterítjük a burgonya felét, a pórét, rásimítjuk a paradicsomos húst, és beborítjuk a maradék burgonyával. Ráöntjük a húslevest, lefedjük alufóliával, és a sütőben 50-60 percig sütjük. 20 perccel a sütési idő lejárta előtt levesszük a fóliát, a burgonyát megszórjuk a sajttal, és tovább sütjük.

Salátával tálaljuk.