5 dkg szárított erdei gomba
5 ek olívaolaj
1 kg marhacomb
1/2 kg marha gulyáshús
1/2 kg lila hagyma felkarikázva
2 szál sárgarépa nagyobb darabokra vágva
1 ek liszt
4 dl vörösbor
2 dl marha alaplé
2 szál friss kakukkfű
20 dkg hámozott gesztenye egészben
só, bors
Elkészítése:
Lassú tűzön főtt gesztenyés marharagu elkészítéséhez a húst nagyobb kockákra vágjuk, majd kevés olívaolajon serpenyőben, kisebb adagokban nagy lángon megpirítjuk. A liszttel megszórjuk, majd félretesszük. A hagymát és a répát ugyanebben az edényben megpároljuk. Öntöttvas edénybe pakoljuk, rátesszük a húst, melyet ekkor sózzunk és borsozzunk is meg ízlés szerint! Öntsük hozzá a vörösbort, a marha alaplevet és az előzetesen beáztatott gombát a levével együtt! 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefedve 4-5 órára. Közben nézzünk rá óránként, és szükség esetén pótoljuk a folyadékot! Az utolsó 45 percben adjuk hozzá a gesztenyét is. Akkor jó, ha a hús és a gesztenye is egész puha.Párolt rizzsel tálaljuk.
0 Megjegyzések