Hozzávalók (6 adag):

A csülök előfőzéséhez:
120 dkg sertéscsülök (nyers, hátsó csülök)
1 ek só
15 szem fekete bors
1 közepes fej vöröshagyma (cikkekre vágva)
1 fej fokhagyma (megtisztítva, gerezdekre szedve)
4 db babérlevél

A sütéshez:
2 fej fokhagyma
5 közepes fej vöröshagyma
majoranna ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
2 kg burgonya (“C” típusú)
5 ek disznózsír
petrezselyem ízlés szerint (friss)
1 l sör

Elkészítése:

Csülök pékné módra egy nagyon laktatos étel. A csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben (annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük.

A csülköket még melegen kicsontozzuk, majd feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük, és bekenjük zúzott fokhagymával (egy egész, jó nagy fej fokhagymát zúzzunk erre a célra).

A burgonyát cikkekre vágjuk, a vöröshagymát úgyszintén, valamint 1 fej fokhagymát cikkekre szedünk.

A burgonyát és a csülköket egy tepsiben szépen elrendezzük, a burgonyát meghintjük sóval, majd a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagymát is mellérakosgatjuk, és az egészre zsírdarabokat teszünk.

15 percig alufóliával lefedve sütjük, majd a fóliát leszedjük, és sörrel kb. negyedóránként meglocsolgatva ropogósra sütjük (ez kb. szűk 1 óra).

Tálalás előtt friss aprított petrezselyemmel megszórjuk.