Hozzávalók (4 adag):
A húshoz:
50 dkg csirkemell filé
zöld fűszer ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint (tavaszi sült csirke, vagy bors)
A zöldséghez:
50 dkg brokkoli
A masszához:
150 g tejföl (20%-os)
200 ml főzőtejszín
1 db tojás
15 dkg füstölt sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítése:
A Brokkolis csirkemell nagyon fonom vitamin bomba is. Mivel a brokkoli nagyon magas vitamintartalmú, imádom.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, és kevés olajon aranybarnára sütjük.
A brokkolit rózsáira szedjük, roppanósra pároljuk.
A tejszínt, a tojást, a reszelt sajtot és a tejfölt egy tálban összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
Egy kisebb méretű jénai aljára tesszük a csirkemellet, rá a párolt brokkolit, majd nyakon öntjük a tejszínes-tojásos-sajtos masszával.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Rizzsel tálaljuk.
0 Megjegyzések