Hozzávalók (4 adag):

A húshoz:
50 dkg csirkemell filé
zöld fűszer ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint (tavaszi sült csirke, vagy bors)

A zöldséghez:
50 dkg brokkoli

A masszához:
150 g tejföl (20%-os)
200 ml főzőtejszín
1 db tojás
15 dkg füstölt sajt 
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítése:

A Brokkolis csirkemell nagyon fonom vitamin bomba is. Mivel a brokkoli nagyon magas vitamintartalmú, imádom.

A csirkemellet csíkokra vágjuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, és kevés olajon aranybarnára sütjük.

A brokkolit rózsáira szedjük, roppanósra pároljuk.

A tejszínt, a tojást, a reszelt sajtot és a tejfölt egy tálban összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.

Egy kisebb méretű jénai aljára tesszük a csirkemellet, rá a párolt brokkolit, majd nyakon öntjük a tejszínes-tojásos-sajtos masszával.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Rizzsel tálaljuk.