Hozzávalók:
1 közepes karfiol
1 közepes póréhagyma (csak a fehér része)
1 közepes fehér hagyma
1 burgonya
1 l csirke alaplé
2 dl tej
1 teáskanál szerecsendió
2 csipet cayenne bors
2 ek. olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 dl habtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítése:
A felforrósított olajra rádobjuk a feldarabolt hagymát és póréhagymát. Közepes lángon kb. 10-15 percig főzzük, amíg meg nem puhul. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a felkockázott krumplit, a szerecsendió, a cayenne borsot és felöntjük az alaplével. Lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük.
Ezután adjuk hozzá a tejet és botmixer, vagy turmixgép segítségével pépesítsük.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tejszínt és a parmezánt, mert egy kicsit főzzük össze.
Tálaláskor szórhatunk rá feldarabolt póréhagymát, vagy megszórhatjuk ízlés szerint kevés borssal.
0 Megjegyzések