Hozzávalók:

50 dkg pulykahús (ízlés szerint bármilyen hús lehet)
50 dkg mexikói keverék (lehet bármilyen fajta ízlés szerint)
50-70 dkg édesburgonya
1 közepes paradicsom
1 közepes vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
5 dkg törökmogyoró
5 dkg mandula
5 dkg kesudió

Elkészítése:

Az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.

Egy tepsibe teszünk mindent. Beleszórjuk az édesburgonyát, és a mirelit zöldségeket. Erre kerül a fokhagyma, amit egy kicsit késsel nyomkodjunk előtte össze.

Kockázzuk fel a pulykacombot. Egy tálba öntsünk kevés olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és ebbe forgassuk bele a hús, majd ezt is tegyük a tepsibe. Szórjunk rá tört mandulát, kesudiót és mogyorót.

200-220 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, ez kb. 45 perc.

A sütési idő 2/3 részénél hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és vöröshagymát.

Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal.