Hozzávalók:

1 kis fej karfiol
1  zöldpaprika
2 közepes sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1,5 púpozott ek. finomliszt
2 tk. ételízesítő
1 tk. só
2,5 l víz
1,75 dl tejföl
1 ek. disznózsír (vagy 2 ek. napraforgó olaj)

Elkészítése:

A répát megtisztítjuk és feldaraboljuk, a karfiolt kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük és a petrezselymet felaprítjuk.

A répát 2,5 liter vízben feltesszük főni és kb. 20 perc főzés után hozzáadjuk a zöldpaprikát és a karfiolt, majd sózzuk és beletesszük az ételízesítőt is.

Ha a répa és a karfiol megfőtt, berántjuk a levest.

A rántáshoz a lisztet olajon, vagy zsíron világosra pirítjuk, majd beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és felengedjük hideg vízzel, majd beleöntjük a levesbe.