Hozzávalók:
Tócsnihoz:
8 púpozott ek. finomliszt
2 tojás
½ kg krumpli
25 dkg sütőtök
1 nagy sárgarépa
2 szál rozmaring
2 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
kb. 3 dl napraforgó olaj a sütéshez
Fokhagymás tejfölhöz:
3 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 ek. citromlé
1 csokor snidling (a tálaláshoz)
Elkészítése:
A tócsni elkészítéséhez pucoljuk meg a zöldségeket, majd egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk meg és hagyjuk kb. 20 percig állni, amíg levet enged. Ezután nyomkodjuk ki alaposan, és adjuk hozzá a tojásokat. Ízesítsük borssal, az apróra vágott rozmaringgal és kanalanként adjuk hozzá a lisztet is. Alaposan dolgozzuk össze és ha kell, adjunk hozzá még lisztet.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat és evőkanalanként adagoljunk kis kupacokat a forró olajba. A tócsni mindkét oldalát süssük néhány percig, amíg nem lesznek aranybarnák. Papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat le tudjuk itatni róla.
A fokhagymás tejfölhöz a tejfölt keverjük össze a sóval, a borssal, a citromlével és a zúzott fokhagymával. Tálaláskor megszórhatjuk kevés snidlinggel is.
0 Megjegyzések