Hozzávalók:

Tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg vaj (fagyos)
40 ml víz 
1 teáskanál ecet

Töltelékhez:
2 póréhagyma
10 újhagyma
8 dkg vaj
3 dkg finomliszt
2,5 dl tej
2 dl főzőtejszín (krém állagú)
5 dkg reszelt sajt
3 csipet fekete bors
só ízlés szerint

Elkészítése:

A tésztához a lisztet a fagyos vajjal eldörzsöljük, majd megsózzuk. Beletesszük az ecetet és a vizet fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Cipó alakúra formázzuk és hűvös helyen 30 percig pihentetjük.

A töltelékhez az újhagymát és a póréhagymát vékony karikára vágjuk és 5 dkg vajon üvegesre pároljuk. Ha elfőtt a leve, levesszük a tűzről és megsózzuk.

Egy lábasba felolvasztjuk a 3 dkg vajat és hozzáadjuk a lisztet, majd világosra pirítjuk. Felengedjük tejjel és csomómentesre elkeverjük, majd gyenge tűzön besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tejszínt és a párolt hagymákkal összekeverjük.

A tésztát kinyújtjuk kör alakúra. Kivajazott pitesütő tálat kibélelünk a tésztával. Beleöntjük a hagymatölteléket, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A tészta lelógó végeit kissé megsodorva visszahajtjuk a töltelékre.

Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.