Nem vagyunk "ebédelősek", inkább "villásreggelizősek és estebédezősek". Nagyon szeretek meglévő alapanyagokból újdonságokat kreálni, ez is egy ilyen készítmény. Bacon, pirítós, tükörtojás, serpenyő - "kicsit másképp".
Hozzávalók / 2 adag

4 db tojás
2 db zsemle
4 szelet bacon (vékony)
2 ek vaj (pl. ír vaj)
5 dkg ementáli sajt (reszelt)
2 dl tejföl
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 közepes db újhagyma zöldje (tetejére megszórni)
só ízlés szerint

Elkészítés

A zsemléket felszeleteljük, majd toast sütőben aranysárgára pirítjuk.
Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, közepesre pirítjuk a bacont, a tűzről levéve rárendezzük a pirított zsemleszeleteket. Ezekre rákanalazzuk a tejfölt, sózzuk, és rászórjuk a reszelt sajt 2/3-át.
A serpenyőt visszatesszük a közepes hőmérsékleten tartott platnira, és felhevítjük az eddig lerakottakat. Ekkor óvatosan, egyenként ráütjük a tojásokat, és kanállal kicsit tartjuk, hogy a sárgájuk ne csússzon el, megborsozzuk, és ha szükséges, akkor sózzuk is, ízlés szerint.
Az egészet közepes lángon addig sütjük, amíg a tojások meg nem kocsonyásodtak. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és még egy kicsit sütögetjük. Előmelegített tányérokon tálaljuk, és megszórjuk a vékony karikákra vágott újhagyma zöldjével.