Hidegtálak mellé szuper ötlet a sonkás alagút. Általában húsvétra és karácsonyra szoktam ilyet készíteni. Előző nap szoktam megcsinálni. Mindig gyorsan elfogy.
Hozzávalók / 6 adag

25 dkg főtt sonka (24 szelet)
1 kg franciasaláta alap
3 db csemegeuborka
10 db főtt tojás
450 g majonéz (1 flakon)
450 g tejföl (1 nagy doboz)
1 ek mustár
bors ízlés szerint
1 teáskanál porcukor
0.5 db leveskocka
1.5 dl víz
25 g zselatin

Elkészítés

10 db tojást keményre főzünk. Ha kihűlt, megtisztítjuk.
A franciasaláta alapot is megfőzzük, majd kihűtjük. Kb. 3 db savanyú uborkát összevágunk, és beletesszük.
1,5 dl vizet fél leveskockával és a zselatinnal összeforraljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük.
A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a borsot, a porcukrot kikeverjük, és hozzáöntjük a zselatint.
Két őzgerinc-formát kibélelünk folpack-kal, beleterítjük a sonkaszeleteket, kb. félig megtöltjük francia salátával, és beleteszünk 5 db tojást. Az őzgerincet tejesen megtöltjük a maradék salátával, és sonkával befedjük.
Másnap vágódeszkára borítjuk, és szeletejük.