Mindenféle tavaszi hidegtálon remekül mutat egy sonkás sajttekercs! A benne lévő krémet ízesítsük kedvünkre.
Hozzávalók / 8 adag

40 dkg trappista sajt
1 db főtt tojás
1 közepes db kápia paprika
0.5 csokor snidling
12 dkg tömlős krémsajt (natúr)
12 dkg tömlős krémsajt (füstölt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 dkg sonka (6 szelet)

Elkészítés

A sajtot nejlonzacskóba tesszük, a száját jól bekötjük.
Lobogó vízbe tesszük, majd a lángot levesszük takarékra, és 10 percig benne hagyjuk a sajtot.
Közben a főtt tojást és a kápiát vágjuk kis kockákra, és aprítsuk fel a snidlinget.
A két sajtkrémet öntsük össze, és keverjük bele a paprikát, a tojást és a snidlinget. Ha szükséges, fűszerezzük.
Egy vágódeszkát vonjunk be fóliával. Vegyük ki a sajtot a forró vízből, vágjuk ki a zacskó szákét, és öntsük a tartalmát a fóliára. Sodrófával nyújtsuk akkorára, mint deszka, majd fedjük be a sokaszeletekkel. Kenjük bele a sajtkrémet, majd óvatosan tekerjük fel, és csomagoljuk vissza a fóliába.
Tegyük hűtőbe legalább 12 órára. Ha kész, éles késsel vékonyan szeleteljük fel.