Az igazi úgy lett volna, ha nyílt láng fölött, rácson sütöttem volna meg a padlizsánt, de így is finom lett.
Hozzávalók / 4 adag
1 kg padlizsán
2 közepes fej vöröshagyma
150 ml napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A vágott felülettel lefelé egy tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
A sütőből kivesszük, majd a padlizsán husát egy kanál segítségével kikaparjuk. Egy szűrőbe rakjuk, és kb. 1 órát hagyjuk szűrődni.
A hagymát apróra vágjuk, majd egy kis olajban üvegesre dinszteljük.
A padlizsánt és a hagymát botmixerrel pürésítjük, majd apránként hozzákeverjük az olajat. Sóval, borssal fűszerezzük.
0 Megjegyzések