A vinetta a parázsló faszén felett sült padlizsánból az igazi! Bevallom, nekem hiányzott belőle egy kis savasság, így egy negyed citrom levét is belefacsartam utólag a krémbe.
Hozzávalók / 4 adag
1 kg padlizsán
1 közepes db vöröshagyma
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1.5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük.
Faszenet izzítunk, közben finomra vágjuk a vöröshagymát.
Grillen, faszénparázs felett, folyamatosan forgatva megsütjük a padlizsánokat. (Akkor kész, mikor egészen ráncos, szenes a padlizsánok héja, és összetöppednek.)
Megszabadítjuk a tojásgyümölcsöket a szenes héjtól, de még egyszerűbb, ha félbevágjuk a padlizsánokat, és egyszerűen kikanalazzuk a belsejüket egy szűrőtálba. Hagyjuk jól lecsöpögni.
Tálba tesszük a sült padlizsánt és fakanállal (vagy villával) szétnyomkodjuk.
Vöröshagymával, sóval és borssal ízesítjük, végül egy kevés olajat is adunk hozzá.
0 Megjegyzések