Ez egy laktató, téli, vidékies ízvilágú egytálétel, ami nem kerül sokba és a gyerekek is szeretik. Nagyon jól felmelegít a hideg téli napokon.
Hozzávalók / 5 adag

1 kg savanyú káposzta
0.5 kg fejtett bab
20 dkg füstölt kolbász (vagy húsos szalonna)
só ízlés szerint
2 csipet bors
fűszerpaprika ízlés szerint
4 db babérlevél
1 db vöröshagyma
2 ek sertészsír (vagy olaj)
2 evőkanál finomliszt
2 ek tejföl


Elkészítés

Az előző este beáztatott babot sós vízben puhára főzzük, és félretesszük.
Közben zsiradékon megpirítunk 2 fej hagymát, majd rádobjuk a káposztát, és kb. 5 percig sütjük. Pirospaprikával összekeverjük, és felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje
Most jönnek a fűszerek: kb. 2 csipet bors, 4 babérlevél és a füstölt árúk, a sóval óvatosan bánjunk, kóstoljuk meg, egyáltalán kell-e bele.
Kb. 45 perc alatt puhára főzzük. Az elfőtt levet a bab főzőlevéből pótoljuk.
A megfőtt babot és a megfőtt káposztát összeborítjuk annyi lével, hogy kb. 1 cm léréteg még legyen rajta.
2 ek lisztből rántást készítünk, paprikázzuk, és 2 ek tejfölt keverünk bele.
A rántást hozzákeverjük a forrásban lévő káposztához. A lényeg, hogy a káposzta leve enyhén besűrűsödjön.
Tejföllel kínáljuk.