Személy szerint imádok mindent, amiben fokhagyma van. Lehetőleg minél több, annál jobb. A brassóihoz én hozzáadom főzés közben az 5-6 gerezd fokhagymát. A főzés közben veszít az intenzitásából, és isteni aromát kölcsönöz az ételnek.
Hozzávalók / 4 adag
500 g csirkemell filé
1 nagy db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 teáskanál majoranna
ételízesítő ízlés szerint
1 dl víz
500 g burgonya
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A húst és a hagymát felkockázzuk.
Egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a húst is. Aztán fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a majorannát is.
Aztán fedő alatt 15 percet pároljuk, ha szükséges, kevés vizet adhatunk hozzá. Negyed óra után még egy 5-10 percet pirítsuk, és már kész is van.
A krumplit sós vízben főzzük elő. Nem kell megfőzni, de ez segít, hogy később is puha maradjon a krumpli. Így nem lesz száraz.
Mikor félkész állapotban van, leszűrjük, hagyjuk lecsepegni, és forró olajban kisütjük.
Ízlésünk szerint vagy keverjük össze a hússal, vagy mellé téve tálaljuk. Ha összekeverjük, a krumpli átveszi a fűszeres hús ízét is.
0 Megjegyzések