Én mindig azt hittem, a canelloni egy tésztafajta, de aztán fel lettem világosítva, miszerint a feltekert és töltött ételek -a zöldségek is - is erre a gyűjtőnévre hallgatnak. Nekem meg édes mindegy, hogy hívják, amíg ilyen finom és könnyű nyári étel kerül a tányéromra.
Hozzávalók / 8 adag

2 nagy db padlizsán
5 dl paradicsomlé
5 dkg rukkola
50 dkg ricotta
5 dkg parmezán sajt
1 dl olívaolaj
bazsalikom ízlés szerint (pár friss levél)
oregánó ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés            
A padlizsánt alaposan megmossuk, végét levágjuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk (kb. 2 mm az ideális - sajtszeletelővel pikk-pakk megvan).
A szeleteket besózzuk, és 20 percre állni hagyjuk, majd lemossuk, és jól leszárítjuk.
Olívaolajjal vékonyan megkenjük, és kontaktsütőben vagy serpenyőben pár perc alatt puhára sütjük.
A krémhez apróra vágjuk a rukkolát, és belekeverjük a ricottába, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A padlizsánszeletek végére teszünk egy-egy kanálnyi ricottakrémet, és szorosan feltekerjük, majd egy olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé.
A szószhoz felforraljuk a paradicsomlevet, beleszórjuk az oregánót és az apróra vágott bazsalikomot, és egyet rottyantunk rajta.
A szószt a padlizsántekercsekre öntjük, megszórjuk parmezánnal, és forró sütőbe tolva kb. 10-15 percig sütjük.
Tálalás előtt megvárjuk, míg kicsit kihűl.