Még mindig rengeteg a cukkini a hűtőmben. Elkészítek hármat, és valakitől kapok kettőt :).
Hozzávalók / 3 adag
3 kis db cukkini (zsenge)
1 ek olívaolaj
4 db főtt tojás
5 dkg feketeerdő sonka
3 dkg parmezán sajt (reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
A cukkiniket megmossuk, majd hámozás nélkül félbevágjuk őket.
Kiskanállal kikaparjuk a cukkinik belét.
A felezett cukkiniket egy tepsibe helyezzük, és bekenjük őket olívaolajjal.
A cukkiniket sózzuk-borsozzuk és bőven megszórjuk őket oregánóval.
Kb. 20 percig csak így sütjük őket. (Néhány champignon gombát is dobhatunk még melléjük.)
Közben feltesszük a tojásokat főni. Keményre főzzük őket.
Ha a cukkini már megpuhult, és az alja megsült mindegyiknek, karikára vágott tojást halmozunk a kivájt részekbe, és sonkával tekerjük be a kis csónakokat.
Így még tovább sütjük a sütőben őket 10-15 percig. Ha sültebben szeretjük, akár még tovább.
0 Megjegyzések