Variáció cukkinis ételekre. Most ezt találtam ki.
Hozzávalók / 3 adag

2 közepes db cukkini
250 g krémsajt
2 gerezd fokhagyma
3 ek metélőhagyma (szárított is lehet)
só ízlés szerint
3 ek olívaolaj

Elkészítés            
A cukkinit hosszában kb. fél centiméter vékony szeletekre vágjuk.
Az olívaolajat felmelegítjük egy tapadásmentes serpenyőben, majd megsütjük benne adagonként a cukkiniszeleteket. Papírtörlőre tesszük őket, és hűlni hagyjuk.
A fokhagymát összeaprítjuk, és a 2 ek aprított metélőhagymával együtt a krémsajthoz keverjük.
A cukkiniket megtöltjük a sajttal, és óvatosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval összetűzzük.
Belehelyezzük őket egy tálba, és a maradék metélőhagymát rászórjuk. Letakarjuk frissen tartó fóliával, és 2-3 órán keresztül hagyjuk hűtőszekrényben összeérni.