Isteni finom recept! Páromnak készítettem el először; hát nagy sikerem volt vele..;)
Hozzávalók / 4 adag

20 dkg gépsonka (bacont is szoktam tenni hozzá)
10 dkg krémsajt
4 gerezd fokhagyma
2 db tojássárgája
1 ek oregánó
1 kk fehér bors
2 teáskanál napraforgó olaj
10 dkg sajt
só ízlés szerint
50 dkg penne
5 dl főzőtejszín


Elkészítés

A pennét a szokásos módon kifőzzük.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a bacont is, ha teszünk hozzá; a fokhagymát lereszeljük.
Olajon megpirítjuk a sonkát/bacont, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és 1-2 percig pirítjuk. Ezután félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a főzőtejszínt. Feltétlen 20%-os tejszín legyen, mert különben túl híg lesz a szósz.
Hozzáadjuk a két tojás sárgáját, ízlés szerint sót, a fehér borsot és az oreganó felét, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzhelyre, és kis lángon főzni kezdjük.
Kb. 10 perc főzés után adjuk hozzá az oregano másik felét, s újabb 10 percig főzzük.
Majd adjuk hozzá a natúr krémsajtot, és további 5 percig együtt főzzük. Majd a pennével tálaljuk, és megszórjuk reszelt sajttal.