Az óriás kagylótészta (olasz nevén conchiglie) egyre kedveltebb a konyhákban, köszönhetően annak a tulajdonságának, hogy sokoldalú felhasználási lehetőség rejlik benne. 
Hozzávalók / 4 adag

250 g sonka (mézes)
1 kis fej vöröshagyma (finomra vágott)
2 gerezd fokhagyma
50 ml tej
150 ml főzőtejszín
200 g sajt (gouda, reszelt)
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint (őrölt)
1 csokor snidling (kisebb)
250 g kagylótészta (óriás)
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés

Kevés olajon elkezdjük üvegesre pirítani a finomra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát (vigyázzunk, nehogy odaégjen!).
Ehhez adjuk az vékony csíkokra vágott sonkát és kb. 10-15 percig pároljuk. Fűszerezzük, majd hozzádobjuk az apróra vágott metélőhagymát is.
Szépen folyamatosan, felváltva hozzáadjuk a tejet, tejszínt és reszelt sajtot. Törekedjünk arra, hogy a sajt teljesen elolvadjon, és finom krémes állagot adjon az ételnek.
Közben a tésztát a zacskón található leírás alapján megfőzzük. 
A kifőtt kagylókat megtöltjük a szósszal (kb. mindegyikbe egy kis evőkanál mennyiségű töltelék fér), igény szerint reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére (míg forró, szépen rá is olvad).
Amilyen melegen csak lehet, tálaljuk.