Valami igazán egyszerű és fenségesre vágytok? Ezt a receptet használom a munkahelyemen is, és eddig tökéletesen bevált, ez a recept nem hiányozhat a ti gyűjteményetekből sem! 
Hozzávalók / 5 adag

2 nagy db vöröshagyma
1 dl olívaolaj
8 gerezd zúzott fokhagyma
2 dkg friss bazsalikom
2 teáskanál rozmaring
800 g hámozott és kockázott konzerv paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kk oregánó
2 ek cukor
5 dkg parmezán sajt
500 g spagetti tészta


Elkészítés

Pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát az olajon.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a durvára vágott bazsalikomot, a rozmaringot szárastól, és alacsony lángon pirítsuk még 3-4 percet.
Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg oregánóval, és lassú tűzön főzzük 40 percet.
A végén vegyük ki a rozmaring szárat, ízesítsük újra sóval, borssal és a cukorral. Botmixerrel félpercig turmixoljuk, hogy maradjanak benne egész darabok.
Főzzük ki a tésztát hozzá, és tálaljuk parmezánnal. Az én arányom az 1 adag tészta Elkészítésénél: másfél merőkanál szósz forróra melegítve, abban átforgatva 1 adag tészta, kevés szűz olívaolajjal meglocsolva. Lehet mozzarella golyókkal is extrázni.